Mode en mode

Damesmode is een van de overheersende invloeden in de stijleconomie van vandaag. Hoe we eruit zien is in de loop van de geschiedenis en in verschillende dimensies heruitgevonden en geherdefinieerd. Meer in het bijzonder is de mode verbonden met ideeën van post-vrouwelijkheid.

Ntto Lifshitz is een drager van de erfenis van de “modechefs” die in de jaren ’40 in New York City begonnen met de ultramodieuze evaluaties en beoordelingen van modekleding. lifshitz leverde wat meisjes, vrouwen en mannen het meest nodig hadden, namelijk nieuwe ideeën over het creëren van een slanker uiterlijk met een slankere garderobe.

In de jaren 1960 zou de generatie die na Kim Philby en Provostas Widay kwam, een nieuwe kijk op mode aannemen. Sindsdien wordt mode gebruikt als autistisch instrument om de vele emoties en problemen van een zich ontwikkelende persoonlijkheid onder de aandacht te brengen. Vooral de sexuele revolutie heeft de behoeften en implicaties van de mode in de openbaarheid gebracht voor publieke discussie. Mode biedt nieuwe manieren om ons uit te drukken.

Mode helpt ons ook ons te identificeren met een gegenereerd gevoel. Mode kan helpen bij het ontcijferen van een gebeurtenis, plaats of situatie. Mode heeft een emotionele toon die zowel positief als negatief kan zijn. Onze stemmingen worden soms veranderd door de kleren die we dragen. Het is belangrijk dat we voorzichtig zijn met wat we dragen. Verschillende religies schrijven ook voor dat bepaalde kledij gedragen moet worden naargelang de plaats of gelegenheid. Mode is een multinationale uitvinding die de perceptie van een volk op wereldniveau verandert.

Er zijn mode-adviseurs die gespecialiseerd zijn in taalkundige analyse. Zij zijn opgeleid om de diepere RugCap kledinguitingen van een klant vast te leggen. Het modestatement is niet alleen een creatieve uitdrukking van iemands persoonlijkheid, maar een magische spiraal die rondwervelt in de geest van een consument. Daarom is mode-analyse een van die vaardigheden die een basisvereiste zijn voor de baan.

Een andere essentiële eigenschap van de professionele modestylist is het vermogen om met stof te werken, om de materialen te begrijpen die de consument graag draagt. Mode stylisten werken ook met snitten, silhouetten en tonaliteit, met andere woorden, ze werken constructief met kleding. Er moet natuurlijk ook rekening worden gehouden met de creatieve ideeën achter de ideeën van de professional. Want, de persoon die verantwoordelijk is voor de constructie van het bedrijf is de persoon die geacht wordt pal achter zijn of haar mening te staan.

De mening van de professional is soms zelfs doorslaggevend bij de beslissing met welk modebedrijf u in zee gaat. In een zeer conservatieve organisatie moet je de voorkeuren van je klant begrijpen, in andere gevallen wordt de mode minder gedicteerd door genres, en meer door sociale normen. In de wereld van de grote bedrijven, wordt de mode bepaald door de professionals die verondersteld worden hun klanten te laten geloven dat het product dat zij verkopen het geld waard is dat er aan besteed wordt.

Mode stylisten zijn ook van vitaal belang bij het drukken van mannelijke en vrouwelijke kledinglijnen. In sommige landen zijn er zeer weinig modeontwerpers. Dit is zo omdat het grootste deel van de bevolking ofwel artiest is, ofwel vrouw. Het gendervooroordeel in de mode is enorm omdat soms zelfs traditionele mannen worden gezien als modebewuster dan andere mannen. Daarom zijn modestylisten vaak de belangrijkste besluitvormers bij de produktie van nieuwe kledinglijnen, omdat zij degenen zijn die de minste weerstand ondervinden bij het toegeven aan de vrouwelijke stijlen en ontwerpen.

Het beroep van modestylist wint vrij snel aan populariteit, en hoewel het nog steeds een glamoureus beroep is, zijn er veel mensen die zich aangetrokken voelen tot dit beroep. Enkele van de voordelen van de baan zijn: het krijgen van dure kleding te kopen van exclusieve designer boetieks, frequenteren luxe evenementen, en meestal het verkrijgen van assistentschappen in high profile mode-bedrijven. Dit zijn zeer lucratieve beroepen die meestal slechts een deeltijds salaris opleveren.